۲۰ آبان ۱۳۹۳، ۱۲:۲۵

تودیع و معارفه رئیس رسانه ملی-4

سرافراز دوران سخت‌تری خواهد داشت/ جراحی‌ در رسانه ملی خرج دارد

سرافراز دوران سخت‌تری خواهد داشت/ جراحی‌ در رسانه ملی خرج دارد

رئیس سابق رسانه ملی در جلسه تودیع خود که روز سه‌شنبه 20 آبان‌ماه برگزار شد، تأکید کرد: دوران سرافراز در رسانه ملی از دوران من سخت‌تر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در بخشی از مراسم تودیع و معارفه رئیس رسانه ملی نماهنگی از حضور سید عزت‌الله ضرغامی در سال‌های 83 تا 93 در رسانه ملی پخش شد که او را در مهم‌ترین اتفاقات 10 سال اخیر سازمان صدا و سیما نشان می‌داد.

سپس ضرغامی روی سن حضور پیدا کرد و به ایراد سخنانی پرداخت. وی در ابتدای سخنان خود گفت: آنقدر چهره های بزرگ و دوست داشتنی در جمع هستند که امکان نام بردن از آنها نیست. دوربین که حرکت می کرد، حضور چهره‌های بسیار نشان می‌داد که افراد بسیاری محبت داشتند. از حضرت حجت الاسلام محمدی گلپایگانی، حضرت آیت‌الله جنتی و برادر بزرگوارم سلف صالح من دکتر لاریجانی که توفیق همکاری طولانی با او داشتم رییس محترم مجلس شورای اسلامی تشکر می‌کنم.

وی افزود: البته نظام‌اسلامی فهرستی را قرائت کرد که بیشتر شبیه مجلس ختم شد. از اعضای 3 قوه، دفتر مقام معظم رهبری، نیروهای نظامی و انتظامی، ارتش، سپاه و بزرگان بسیاری حضور دارند. به طور ویژه به هنرمندان عرض ادب می‌کنم که این مجموعه برای آن‌ها است. از آقای کشاورز که بیماری جدی دارد و امکان بیرون آمدن از منزل ندارد و چند دهه فعالیت ارزشمند داشته‌، تشکر دارم.

ضرغامی ادامه داد: از ارجمند، علی نصیریان، اسماعیل آذر که در برنامه مشاعره تحول ایجاد کرد، سیروس مقدم که کارهای پرمخاطبش سازمان را بیمه کرد و در جنگ رسانه‌ای هر قشری را جذب کرد، ورزی که آثارش درباره پهلوی اول و دوم استثنا است و بصیرت او در آثارش بدیل ندارد، تشکر می‌کنم. وقتی ورزی پهلوی اول و دوم را نقد می کند و زوایای چهره هایی چون محمدعلی فروغی را به خوبی مشخص می‌کند، برخی به من می گویند وی که کتاب های بسیاری خوبی دارد اما آن‌ها نمی دانستند او کیست و چه نقشی در تثبیت پهلوی و کودتا داشته است.

رییس سابق صدا و سیما گفت: زمانی خدمت مقام معظم رهبری هم این موضوع را گفتم و ایشان تعجب کردند و البته گفتند باید این کتاب‌هایی که نوشته‌اند را نیز با دیده تردید نگاه کرد و فهمید با چه انگیزه ای کتبی در عرصه فلسفه و حکمت نوشته اند. از حاتمی کیای عزیز تشکر می‌کنم که همیشه کارهایش جریان ساز بوده است، «چمران» را ساخت به او حمله شد که معلوم است کارش درست بوده و به هدف خورده است. از جعفری جوزانی تشکر می‌کنم که مردم با دیدن سکانس‌هایی که در «در چشم باد» برای دریوزگی پهلوی ساخت، متوجه شدند که پهلوی مقابل استکبار حقیر بود. از ضیاالدین دری تشکر می‌کنم با «کیف انگلیسی» در دوران لاریجانی فوق العاده بود و «کلاه پهلوی» او در روشنگری نسبت به حضور انگلیسی ها زبانزد است. از کیانوش عیاری تشکر دارم  که سریال «دکتر قریب» او بسیار خوب است و شخصیت خوب خدمت‌گزار کارشناس را تکریم می کند و باید بهترین الگو باشد. باید به جامعه هنری که هرچه داریم به خاطر آنها است، ادای دین کنم.

وی یادآور شد: امروز افق رسانه چهلم است. تصمیم داشتم مطلبی درباره آینده سازمان بگویم و اینکه سازمان در آستانه تحول دیگری است، اما صرف نظر کردم. چند نکته می گویم، اول اینکه کتاب «راوی صادق» که تازه بیرون آمده را تهیه کنید. این کتاب درباره عملکرد نیست بلکه آموزشی است. افراد می توانند با مطالعه آن به ابعاد وسیع رسانه ملی پی ببرند. به گفته مقام معظم رهبری سازمان صدا و سیما سازمان فنی و هنری پیچیده‌ای است که افراد با آن آشنایی ندارند.

ضرغامی ادامه داد: درباره بحث تورق افق رسانه باد بگویم که این افق در طول این سال‌ها بحث‌های بسیاری را با توجه به نگاه رهبر معظم انقلاب ارائه کرد و معظم‌له نگاه خوبی به این بحث ها داشتند که نباید فراموش شوند. با همکاری دوستان در دانشگاه صدا و سیما این مسائل را به عنوان درس مطرح کنیم و در کنار نگاه کلاسیک به بحث های مربوط به ارتباطات و رسانه، این بحث های مبنایی که نگاه رهبر هستند در حوزه های مختلف مورد توجه قرار بگیرند.

رئیس سابق رسانه ملی به ذکر نکته‌ای درباره سرافراز رئیس جدید رسانه ملی پرداخت و توضیح داد: صمیمانه از طرف خودم و همکاران عزیز از رهبر بزرگوار و معظم انقلاب سپاسگزاری می کنیم به دلیل انتصاب شایسته ای که انجام دادند. به سرافراز دیروز در جلسه شورای معاونان گفتم که تصور او موجب تصدیق است. تخصص و تعهد است درباره سرافراز صدق می کند و کارشناس ارشد در حوزه رسانه است و به خانواده جهاد و شهادت تعلق دارد.

وی با تشکر از اعتماد رهبر انقلاب به خانواده صدا و سیما و انتخاب سرافراز، تأکید کرد: با انتصاب سرافراز ما ماه‌ها جلو هستیم، اگر فرد جدیدی با همه بضاعت‌هایی که می توانست داشته باشد وارد سازمان می‌شد، تاخیر فاز زیادی داشت. رهبر می دانستند برای آزمون و خطا وقت نیست و باید کار را با قدرت و سرعت شروع کرد. خوشبختانه سرافراز پیش از اینکه حکم بگیرد جلسات را با بنده و دیگر دوستان داشت و تاخیر زمانی نداشت.

ضرغامی ادامه داد: از اظهار محبت موجود در حکم صادر شده از سوی مقام معظم رهبری نسبت به من حقیر و شما همکاران که علیرغم محدودیت ها تلاش درخور داشتید، تشکر می‌کنم. دوستان گفتند نمره به خودت چند می‌دهی گفتم نسبت به انتظارات رهبری و دانشگاه عمومی که امام (ره) فرمودند و نکاتی که در جلسات خصوصی آقا می گفتند، من واقعا نمره خوبی به خودم نمی دهم. خودم را خیلی نسبت به توقعات پایین‌تر می دانم. رهبر انقلاب اخلاص و تلاش شما را دیدند و برای عبارات بلندی که در حکم ایشان به کار رفته و من خودم را شایسته‌‌شان نمی دانم، جز آقایی از ایشان و بزرگواری از ایشان دلیل دیگری نمی شود پیدا کرد. 

رئیس سابق رسانه ملی یادآور شد: پس از حضرت آقا به عنوان پشتوانه رسانه ملی، مردم حضور دارند. این حرف شعاری نیست. رسانه ملی با مردم زندگی می کند و مردم به رسانه ملی وصل هستند. اعتماد مردم پشتوانه ما است.

وی تاکید کرد: هر چقدر دوربین شما بین مردم باشد بهترین مطالب را خواهید داشت. اگر دوربین را بین مردم ببریم یک پلان حذفی هم نخواهیم داشت. انتقادات مردم همواره درست است و باید قدرشناس آنها بود و اعتمادشان را حفظ کرد. مواظب هجمه‌هایی که جریان‌های سیاسی در فضای مجازی ایجاد می‌کنند، باشید. از ویژگیهای مدیر سازمان باید این باشد که در مقابل این هجمه های بی اساس، اعتنایی نکند و محکم و ثابت قدم در مسیر حرکت کند.

ضرغامی افزود: شما باید خط تعادل را به گونه ای بین مردم ترسیم کنید که همگرایی را بین آحاد مردم ایجاد کنید. به قول مهندس ها نقاط منحنی خراب کن را هم باید کنار گذاشت. افراد شازی هم که در بالا و پایین منحنی توقعات عجیبی دارند، کنار گذاشته می‌شوند و آحاد مردم همگرا می‌شوند.

رئیس سابق سازمان صدا و سیما در ادامه سخنان خود بیان کرد: حضرت آقا درباره مسأله سرگرمی و اوقات فراغت تاکیدات جدی دارند و پرداختن به این مسأله از مهم ترین وظایفی است که رسانه ملی باید به آن توجه کند. سازمان باید اداره شود و توسعه پیدا کند، در دوره های گذشته خدمات بسیاری بوده اما در سال‌های آینده کار پیچیده‌تر خواهد بود.

وی با بیان اینکه سرافراز دوران سخت تری از من خواهد داشت، تأکید کرد: کار رسانه ملی با تکیه بر مردم و توسعه فنی افزایش پیدا کند. دولت باید کمک جدی کند. کف اعتبارات صدا و سیما برای فعالیت‌های عادی سازمان صرف می‌شود. کمیته مجلس 3 هزار و 200 میلیارد تومان بودجه را برای سازمان مشخص کرد و شورای نظارت هم این بودجه را تایید کرد اما فقط یک هزار و 800 میلیارد تومان بودجه به سازمان داده می‌شود.

ضرغامی یادآور شد: اگر قرار است صدا و سیما جراحی های بزرگ داشته باشد، باید بدانیم که جراحی خرج دارد. البته جراحی‌ها در رسانه ملی وظیفه ما است. 

وی در پایان سخنان خود از همگی همکارانش در سازمان صدا و سیما حلالیت طلبید و از مقام معظم رهبری به دلیل اعتمادی که به او داشتند، تشکر و قدردانی کرد.

کد خبر 2418839

برچسب‌ها